Strand wandeling Noordwijk 
19-08-2018

Vandaag stond onze wolfhonden wandeling gepland, we hadden met een leuke groep mensen afgesproken bij de strand opgang bij een stuk hondenstrand in Noordwijk. We hadden Chatan nuna en luca mee, de twee jonge  bengels hadden nog nooit strand en zee gezien dus voor hun een hele ervaring! Ook waren er twee pups van het A nest, ontzettend leuk om te zien hoe ze al gegroeid zijn!

De honden konden het allemaal goed met elkaar vinden en hebben heerlijk over het strand en door de zee gerend en gespeeld, als afsluiter hebben we nog gezellig een hapje gegeten bij het hondvriendelijke honden strand tentje. 

We kunnen terug kijken op een leuke dag voor zowel hond als baas!

World Dog Show Amsterdam 
Het is misschien wel once in a life time dat je meemaakt dat de world dogshow in je eigen land plaatsvind. We konden het dan ook niet laten om onze Noushin in te schrijven in de puppy klasse!

Ze had nog nooit eerder aan een show mee gedaan en was ook erg onder de indruk van de vele mensen en honden! Desondanks was ze lief zoals altijd en deed ze heel goed haar best, we zijn dan ook derde geworden van de puppy’s 😃. 

Er deden in totaal 90 Tsjechen mee en Best of Breed werd Rosa (Cara Concita) haar vader Ezra lupi si Nasce! Dit was voor hem de tweede world dogshow die hij won, toen ik (heleen) op de wachtlijst kwam te staan voor een pup van hem en natuurlijk de moeder van rosa was hij nog nooit eerder gebruikt, maar de  Italiaanse fokker Marta van de Glock Pack kennel had hoge verwachtingen van deze reu. We vonden het ook super leuk om hem nu eens in het echt te kunnen bewonderen. 

We hebben een leuke dag gehad en zowe oude bekende als nieuwe mensen ontmoet met de zelfde passie, onze gekke, onstuimige, maar ontzettend lieve wolfjes! Martini Dogshow 3&4 maart 2018

Zaterdag waren er van de 7 uiteindelijk maar 4 Tsjechen die meededen, onze Quinto en zijn broer Dakota, en twee pupjes in de baby klasse. Quinto liep sterk en liet zich goed betasten, hij werd dan ook eerste en haalde daarmee (binnen drie keuringen) zijn jeugdkampioenschap! De jongste telgen van de familie waren ook met ons mee, en kregen zo het show gebeuren allemaal al een beetje mee. Gelukkig zijn beidde pupjes zeer sociaal en genoten van alle aandacht. Zondag moesten we nog een keer, Quinto zit aardig in de verharing en helaas heeft ons dat zondag net een eerste prijs gekost, gelukkig verloor hij van zijn broertje die ook weer mee deed en we hun uiteraard de eerste plaats van harte gunnen, zijn broer haalde hiermee dan ook zijn jeugdkapioenschap! Het grote voordeel aan niet winnen, is dat we iets eerder naar huis konden vandaag. We kunnen terug kijken op twee gezellige en geslaagde dagen!

Deze twee kleine hummels zijn zusjes van de arimminum kennel uit Riminie (Italië). Binnenkort mogen wij het avontuur aangaan om ze met de auto met winterse omstandigheden door Zuid-Duitsland enZwitserland heen op te halen! We hopen zo met weer een hele frisse Italiaanse lijn een mooie aanvulling aan onze kennel te krijgen!

Vanmorgen ging het wekkertje al om 04.30, snel even onder de douche..honden in de auto 
en op naar Eindhoven! Eenmaal aangekomen snel een plekje gezocht en toen de ring maar 
in, Quinto (Azor Legend of the wolf) mocht samen met zijn broertje in de ring, hij deed het boven verwachting en 
werd met een Uitmuntend beoordeeld en werd tevens beste reu. Toen moesten Gerard en Sylka
( Stefannia-Steffi Nostro Branco ) hun beste beentje letterlijk nog even voor zetten. Gelukkig kwam dit helemaal goed en werden ze ook met een uitmuntend beloond en werd dus ook beste teef, toen was het nog een strijd tussen Quitno en Sylka wie het beste van het ras zou worden.. na een rondje
Rennen werd duidelijk dat de keurmeester zijn keus op Quinto had laten vallen. Hij werd dus beste van het ras (BOB). Wat ook betekende dat hij in de middag  terug moest komen in de ere ring, maar daar voor was het nog tijd om als koppel (Quinto en Sylka samen) voor te brengen, dit deden ze boven verwachting en we werden uit de andere koppels gekozen in de selectie van de beste drie, en uit die drie koppels werden we uiteindelijk om nummer een gezet! Echter had Quinto
Wat last van podium vrees.. iets wat we dus nog even moeten oefenen.. vandaar de foto voor ipv op
Het podium. Na de ronde moest Quinto alleen nog terug komen in de ere ring, het was alleen duidelijk dat Quinto “op” was, hij had er geen zin meer in en toonde zich dan ook niet meer. Geen plaatsing dus en konden we zeer tevreden weer op naar het hoge noorden!


Sylka is gedekt op 20-01-2018! 

Als alles goed gaat verwachten wij in maart haar eerste nestje, klik hier voor meer info


Gezinsuitbreiding!!!
Ivm de weinige "vreemde" bloedlijnen die we hier in Nederland hebben, hebben we besloten om twee teefjes bij twee zorgvuldig geselecteerde kennels uit Italië te halen. Deze kennels fokken op goed karakter, gezondheid en uiterlijk. Eind februari kunnen we zoals het nu lijkt onze eerste bengel ophalen uit Rimini, een hele reis maar dat hebben we er graag voor over. De andere moeten we nog even een paar maandjes op wachten..